Week 3 – vervolg

Zoals ik zei, het was een lange blogpost en heb het in stukken opgeknipt. De wandelingen heb ik/ ga ik in een afzonderlijke post plaatsen. Dan zijn de foto’s ook mooi bij elkaar.

Maar er is nog meer gebeurd dan wandelingen. De eerste twee veerboten zijn genomen! Blijkt dat je voor de veerboten in deze regio, je kenteken moet registreren en dan krijg je de rekening achteraf. Wel zo makkelijk, in de rij staan, en zodra de veerboot er is gewoon oprijden en klaar is Erwin.

Verder heb ik een paar nachtjes nabij een waterval overnacht. Je kon daar mooi wandelen en daar heb ik wat met de drone lopen spelen. Alleen daar waar het water langs stroomt, zijn ook veel bomen en takken die overhangen. Heb het wel geprobeerd, maar het lukt daar niet echt. De hoogte verschillen tussen het water en daar waar ik met de drone moet vliegen is te groot. Ik kan dan niet zien waar de drone vliegt, anders dan via de camera. Dat durf ik nog niet aan boven het water.

Maar van de waterval wel mooie beelden gemaakt en die zullen de komende tijd op het YouTube kanaal komen. (wanneer ik een keer weer over goeie wifi heb. Dat is zeldzaam hier in het noorden van Noorwegen.)

Hierna ben ik vertrokken in de richting van Tromsø. En omdat hier in de buurt weinig overnachtingsplekken zijn, ben ik iets verder richting het westen gegaan, op zoek naar een mooi plekje voor de nacht. Ook in de hoop, verder van de stad af, meer kans te hebben op het zien van het Noorderlicht. Maar helaas, geen Noorderlicht waargenomen hier. Wel een mooi plekje gevonden overigens. Alleen de weg er naar toe, in het donker, was niet zo’n hele beste. Overdag een mooie slingerweg langs de fjord, maar ’s avonds in het donker wel wat lastiger. Ondanks mijn mooie verlichting. Omdat het zo op en neer gaat, zie je links of rechtsom niet zo heel ver vooruit. Maar eerlijk is eerlijk, een heel mooi plekje!

Verderop in week 4 ben ik o.a. naar Tromsø gegaan … word vervolgd.