Week 4 – Tromsø

Nu, 3 oktober 2022, sta ik op het punt de Lofoten weer te verlaten. Nu ik bij de veerboot sta in de richting van Bodø, heb ik mooi de tijd om aan mijn blog te werken. Sta op het terrein van de veerboot en moet een paar uurtjes wachten op de boot. Momenteel is het regen wat de klok slaat, en is een wandeling of een mooie rondrit niet aan de orde.

Maar als ik chronologisch verder ga vanaf week drie, ben ik twee a drie dagen in/om Tromsø geweest. In de stad alleen overdag en ’s nachts een tiental kilometer verderop. Praktisch alles is in Tromsø betaald parkeren. En duur betaald parkeren. Dan kan het makkelijk uit even op en neer te rijden.

Heel groot is het centrum van Tromsø echter niet. Maar een paar leuke winkels en een shop waar ze glas blazen. En daar waar het al warm is in een gemiddeld gebouw in Noorwegen, is het bij zo’n glas blaas shop natuurlijk nog warmer! Goeie genade. Maar ze maken daar, zo te zien, voor de hobby van allerlei glazen voorwerpen. Van kerstballen tot glazen, cocktail glazen, figuurtjes etc. etc.

Kort na het binnen wandelen en rondstruinen werd ik aangesproken door een jongeman. Eén van de medewerkers die vroeg of ik iets voor hem kon doen en wat ik waar in de winkel kon vinden. Een dame was bezig met een schaal aan het maken met diverse tierelantijntjes.

Maar met de jongeman raakte ik in gesprek, in eerste aanleg was hij nieuwsgierig naar mij en mijn reis. Het leek hem ook wel wat een busje kopen en ombouwen, alleen had hij net deze maand een appartement gekocht in de stad. En het loon van het glasblazen was nou niet om over naar huis te schrijven, dus hij moest nog even geduld hebben. Heb hem mijn bus, digitaal, laten zien. Daarna kwamen we in gesprek over zijn werk.

Na een tijdje heb ik nog wat rondgekeken en een leuke kerstbal uitgezocht voor komend december. Daarna heeft hij mij nog een paar adresjes gegeven in de Lofoten waar ik andere glas shops kon vinden, haha.

Nu had ik het lumineuze idee om een stuk af te snijden en na Tromsø, richting de Lofoten, een veerboot te nemen. Alleen gaat die buiten het zomerseizoen niet meer! Dus dan maar via de weg, op naar de Lofoten!