De tweede week

De tijd vliegt als je lol heb. En als je veel kilometers maakt. Heb het hier goed naar mijn zin, doe lekker rustig aan. Dagje hier, dagje daar, en op de reisdagen lekker uitslapen en ’s middags kilometers maken. Meestal heb ik de dag ervoor dan gekookt en hoef ik het prutje alleen maar op te warmen na de reis. en ’s avonds nog even aan de wandel of lekker relaxt op de bank.

Na de vorige blogpost, over de vakantie, ben ik al weer een week verder. Probeer nu 1x per week een camping op te zoeken om weer orde op zaken te stellen. Even douchen, afval en toilet legen en water vullen (indien nodig). Blijkt dat ik met 72L water, bijna twee week volhoud. ligt er een beetje aan hoe vaak ik aan het afwassen ga, niet mijn favoriete hobby. Heb voor mijn vertrek al gekeken naar een vaatwasser voor in de bus, maar mijn keukenblok is te ondiep voor de vaatwasser. Anders leek het mij wel wat!

Heb weer een paar mooie plekjes opgezocht om te overnachten! H.e.e.a. is al op Instagram voorbij gekomen, maar hieronder nog even een opsomming. Ook heb ik een mooie bergwandeling gemaakt waar vandaan, je in de verte, kunt zien waar ik gestaan heb. Wel tof om zo te zien. Vandaar uit heb ik een nachtje in het bos overnacht.

Daarna ben ik naar een 800 meter hoge berg geweest. Daar heb ik een wandeling gemaakt over de bergtoppen die daar liggen en er een nachtje geslapen. Stond naast stel Duitsers van 20 jaar die nu ongeveer een jaar in hun busje leven en rondreizen. Nu vertelde ze wel dat de spaarrekening aardig leeg begint te raken en ze aan het kijken zijn om 1 nov. 2022 ergens in Duitsland aan het werk te gaan. Maar we hoopten allen om hier het Noorderlicht te zien, maar helaas. Het was volle maan en half bewolkt en zelfs tot middernacht ieder uur gekeken, maar geen Noorderlicht helaas. (Natuurlijk hebben we elkaars bus even geinspecteert omdat we beiden nieuwsgierig waren)

Na de berg afdaling, het idee om wat boodschappen te doen voor de lunch, rook ik 1 van mijn remmen! Bleek dat rechts achter bleef hangen en dat er heel licht, maar toch rook vanaf kwam toen ik stilstond. Niet de start van de dag die ik gehoopt had, laat staan dat ik op reis aan het sleutelen moest, maar goed, wel voorbereid ben ik aan het sleutelen geweest. Hierover meer in een afzonderlijke post.

Verderop in de week heb ik overnacht bij een Husky boerderij. Een mooi orkest toen ik aankwam, een warm welkom. Vlak nadat ik aankwam ben ik even mee geweest bij het voeren van de 50! honden. Wel grappig, had warme kleren aan en een pet op, je bent dan voor de honden wel een vreemde eend in de bijt. En ze weten niet goed wat ze met je aan moeten als je niet bang bent en je ze blijft aankijken.

Nadat de zon onder was en ook echt donker begon te worden, daar zit hier best wel wat tijd tussen. De zon is vroeg onder, maar het blijft nog best lang schemerig. Evengoed, toen kreeg je nog een mooi joel concert. Grappig om te horen. Was een leuke plek om te overnachten.

Heb mijn reis vervolgd richting de noordkaap en heb de laatste dagen van de week, getracht iedere dag ongeveer 3 tot 400 kilometer te maken. Dat is mooi gelukt. Was op 10 sept. 2022 bij de Poolcirkel! Leuke milestone op de reis. Ben even in het souvenirswinkel geweest. Was wel grappig, stond een exentrieke man achter de toonbank. Die vertelde, tegen een paar andere toerisen, over de muziek die gedraaid werd, hoe dat geinspireerd was op het meer voor de deur en dat deze natuurlijk ook te koop was, deed hij slim. En je raad het al, toen ik m’n brownie ging afrekenen begon hij daar ook over! Heb nog even met hem gesproken en hij liet mij op de kaart nog een park zien waar ik wel mooi kon staan. Had alleen andere plannen en heb het park niet meer aangedaan.

Zo terugkijken op de afgelopen twee week denk ik wel eens wat heb ik eigenlijk gedaan, afgezien kilometers maken natuurlijk. Maar als ik zo de berichten schrijf, heb ik al aardig wat gedaan en gezien. Dat ondanks dat ik het idee heb dat ik nog wel meer had kunnen doen, maar ja, dat is meestal zo op vakantie denk ik.

Voor nu, op naar de Noordkaap!