Monaco

’s Ochtends heb ik het camperbusje op zijn plek gezet en heb ik op de camping geluncht. Nu is het tijd om, met de motor, op pad te gaan. Het is er goed weer voor, half bewolkt en 21 graden, ideaal motor weer!

Heb de kaart er bij gepakt en heb een mooie route via de bergen uitgestippeld. Veel kleine wegen en haarspeldbochten en kleine dorpjes, precies waarvoor ik deze kant op kwam. Onderweg een paar keer gestopt voor het uitzicht.

Aangekomen in Monaco was het er stervensdruk. En het was even ontdekken of je met de motor ook overal tussendoor kan/mag of dat dit niet is toegestaan. De scooters gaan wel overal bij langs, maar had nog weinig motoren gezien. Maar 10 minuten later is het wel duidelijk dat in het drukke verkeer de motoren ook overal tussendoor scheuren. Dat voor mij niet, maar op mijn dooie gemak rijd ik het zaakje wel rustig voorbij.

Dan op zoek naar de Formule 1 route. Grotendeels heel logisch en weet ik uit mijn hoofd, maar op één kruising wist ik niet goed welke richting ik op moest. Ben eerst maar met de stroom mee geweest en dat was de verkeerde route. Evenals de tunnel. Ze zijn daar druk aan het verbouwen, dus het ziet er toch echt wat anders uit dan op televisie. Na het downloaden van de route op de telefoon deze nogmaals gereden.
Op de tunnel en de uitgang daarvan nagelaten kun je de route verder rijden. Grappig om te zien. Op de tv zie je wel dat er hoogteverschil is, maar dat is nog een mooi stukje omhoog. Blij met mijn gemotoriseerde fiets.

Onder de pitstraat op de route is een museum van de prins van Monaco die speciale auto’s spaart. Hij heeft deze in dit museum tentoon gesteld. Altijd een goed idee om zoiets te bekijken natuurlijk. Heb daar echt wel van genoten. Fun Fact, alle (niet F1) auto’s die er staan zijn in werkende staat. Er is een grote werkplaats in/naast het museum waar ze het onderhoud/reparatie en restauratie doen van de auto’s.

Uit eten leek mij nog niet het beste idee in Monaco, dus ben ik rustig weer naar de camping gereden. Onderweg nog een kleine boodschap in de supermarkt gehaald en daar ook mijn favoriete merk Cremè brûlée tegengekomen en meegenomen! Vanuit Hoogezand had ik nog twee bakjes met eten meegekregen waar ik de komende dagen nog genoeg aan heb, even opwarmen en Erwin hoeft niet te koken.

De 30 augustus is een relaxt dagje. Er stond gisteren regen voorspelt, dus uitgeslapen en met Madelines gebruncht. Blijkt dat het de komende dagen toch droog blijft. Dus nog een dagje langer hier op de camping en morgen bij tijds nog even in de omgeving van Monaco en de camping rond toeren. Er staan iets verder op een paar restanten van kastelen met een, op de kaart mooi uitziende route welke ik ga volgen. Met het weer zit het verder goed, 22 graden en half bewolkt, ideaal, niet te warm maar lekker weer om zowel lekker voor de camper te zitten als op pad te gaan. Hopelijk is het straks in Italië ook zo. Ga het zien. Au revoir.