Drone beelden

Voor m’n reis heb ik een nieuwe drone gekocht, een DJI mini 2, waarmee ik zonder certificaat mee mag vliegen. (je moet hem wel, heb hem wel geregistreerd) Daar ben ik de laatse dagen flink mee aan het oefenen.

Het vliegen zelf is nog niet zo’n groot probleem, maar om tegelijk soepele beelden te maken is nog wel een vak apart. Gaande weg komt dat wel en krijg ik ook een voorkeur voor wat ik mooi vind en wat niet.

En zo ben je aan het oefenen, jaagt er in eens een kraai of iets op je drone! Dat was even schrikken, ding is net twee week oud, en werd al achterna gezeten. Komen mijn GTA skils toch nog van pas! Heb de drone maar even op sportstand gezet en heb hem aan de grond gezet met een bijzonder vliegpatroon. Helaas heb ik het niet op beeld, ’t was net na een afgesloten fragment. En ik had wel wat anders aan m’n hoofd dan nog snel de camera in te schakelen.

Heb nu wat fragmentjes gedeeld her en der. Zal eens kijken bij de eerst volgende mogelijkheid met WiFi of ik wat langere, en hogere kwaliteit beelden online kan zetten. Denk dat ik tzt wel een youtube linkje toevoeg / deel.