Sneeuwkettingen

De buurvrouw bracht mij even aan het schrikken afgelopen week. Zij gaf aan dat in een dorpje, in het noorden van Zweden, wel op mijn route, nu sneeuw zou liggen. Nu was ik al van plan om in Zweden sneeuwkettingen te regelen hier in Scandnavie, maar heb gelijk maar even gekeken in Sundvill.

Achteraf blijkt het een berichtje van iemand op Facebook die snakt naar de winter en dit gedeeld had. Gelukkig maar, was nog niet geheel klaar voor de sneeuw. Hoewel ik hier al wel voor gewaarschuwd was, dat als je in het noorden, hoger in de bergen komt dat er wel kans op sneeuw is.

Ben maar begonnen bij de Renault garage in de stad, maar die had de juiste maat niet op voorraad. Dus die verwees mij door naar een doe het zelf winkel verderop in ’t dorp. Dat blijkt een soort IKEA voor voertuigen. Zoek zelf je onderdelen maar op. Alles wat je bij de Brezan kunt halen, ligt hier gewoon in het schap en is aan jezelf om je onderdelen bij elkaar te zoeken en af te rekenen. Dat zouden ze in Nederland moeten doen! Maar dan ook echt vanalles, van sneeuwkettingen! tot zekeringen maar ook toevallig de stroomaansluiting die ik in de bus heb voor de helft van het geld. Soort snoepwinkel voor idioten zoals ik.

Maar goed, moraal van t verhaal, voor omgerekend 50 euro heb ik een paar sneeuwkettingen voor de bus. Dat is wel wat anders dan de 150 die de gemiddelde handelaar in Nederland rekend. Goeie keuze geweest om die hier te halen dus. En nee, ik heb mijn busje al aardig vol liggen, ik neem geen orders aan ;).