De Noordkaap!

Het heeft 14 dagen geduurd, volgens planning dus, maar ik ben bij de Noordkaap!!

Ben de dag begonnen in Alta Noorwegen. Vanuit daar was het nog 240 kilometer naar de Noordkaap. Ben aan het eind van de ochtend vertrokken, ben nog even langs de supermarkt geweest voor wat lekkere broodjes en even wezen tanken voor de zekerheid, waarna ik de laatste kilometers richting het noorden ben begonnen.

Op zo’n 120 kilometer voor de Noordkaap kom je al in de laatste fjord terrecht. En wat zijn de laatste 100 kilometer naar het noorden verschikkelijk mooi! De weg is erg divers, van direct langs de fjord, langs het water tot aan slingerwegen die je uit de alpen kent en een hele lange, steile tunnel onder het water door. Hij is een paar kilometer lang, gaat iets meer dan 200 meter naar beneden! Hij gaat in een paar etappes steil naar beneden en omhoog, een beste klim voor de bus. 70 in z’n 3, veel harder ging het niet.

Maar een mooi stukje natuur! Had er, aangekomen op de Noordkaap, droog weer bij, alleen de wind maakt het erg koud. De gevoelstemperatuur was er -1 door de oostenwind. Maar wat een mooi punt om zo te bereiken met de reis.

Heb er een paar leuke foto’s gemaakt, oa. met het eendje van de trouwerij! Op die manier neem ik Rianne toch mee op de reis die we samen in gedachten hadden toen we trouwden. Aangekomen op de Noordkaap geeft dat mij wel een dubbel gevoel. Fijn dat de Noordkaap gehaald is.