Eerste week zit er op.

Zo schrijf ik dat de eerste 5 dagen er op zitten, en zo heb ik de eerste, 8 dagen bij het schrijven, er al weer op zitten. De tijd vliegt voorbij.

Zo dacht ik aan het begin van de reis dat ik niet iedere dag iets op mijn tijdlijn van Instagram wou plaatsen, dat kon wel in de stories. Maar er is ondertussen wel  heel veel wat ik zou kunnen plaatsen. Maak wel een samenvatting komende week in een filmpje. Een extra projectje voor onderweg.

Had vooraf namenlijk gedacht dat ik meer in de camper zou zitten dan dat ik nu doe. Heb, afkloppen, op pad nog geen regen gehad. Alleen een paar drupjes terwijl ik overnachtte in de camper. Dus als er straks nog wat regen aankomt, kan ik mooi mijn digitale wereld bijwerken.

Heb na Stockholm gestaan in Sundvall, vlak bij een skipiste. Daar heb ik twee nachtjes doorgebracht. De eerste direct na de reis vanaf Stockholm en omdat ik in Sundvall ook flink aan het fietsen ben geweest ben ik ook maar een tweede nachtje gebleven.

Ben daar twee bergen op geweest, de eerste waar ik onderaan stond en de berg er tegenover. Op de tweede locatie was er zelfs nog een toren gemaakt met 4 etages waar vanaf je heel mooi overzicht had over de stad. Daar heb ik een panorama gemaakt, die helaas niet zo mooi is geworden omdat ik daar tegen de zon in moest fotograferen. En dat met mijn camera en kusten niet zo mooi heeft uitgepakt als ik had gehoopt. Maar waar ik naar toe wou, ik raakte daar in gesprek met iemand die ook bovenop stond en nieuwsgierig was.

Vertelde over de gemaakte panorama en dat ik dit wel een mooi uitzicht vond. Vroeg hem daarop of hij uit uit de stad kwam. Hij zei, nu niet meer, maar hij is hier wel geboren en getogen. En nu op familiebezoek.  Dan ga je o.a. hiernaartoe als soort van verplichting zei/grapte hij. Daarna vroeg hij of ik dit vaker deed en als ik dit een mooie plek vond, dat ik verderop wel kon kijken, daar waar de vallei ongeveer begint.  Hij liet dat zien op de kaart en daar ben ik die avond dan ook naar toe vertrokken. Het lag mooi op de route. Echter iets minder ver dan ik gehoopt had, maar die kilometer maak ik verderop in de reis dan wel weer goed.

Bij de afdaling van de tweede berg heb ik een ander paadje, gekozen om terug de stad in de fietsen. Roepen er in eens twee jongens vanalles naar mij. Dus gestopt en gevraagd, in het Engels, of ze het tegen mij hadden. Zeker was het antwoord, verderop heb je een scherpe afdaling en kun je beter niet fietsen. Ze kwamen zelf met de verklaring dat zij zich hadden bezeerd de laatste keer dat zij dat getracht hadden met de fiets! Hahaha, vroeg of ik beter de ander kant kon nemen, maar dat hoefde niet, ik kon de fiets wel aan de hand nemen of toch fietstend. Ze wilden mij alleen waarschuwen. Grappig, heb ze bedankt en met een beetje beleid kon je daar prima fietsend/rollend vanaf. Toch aardig van de jongens.

(leuk die schrijftaal van mij, kom je bij het woord paadje, tja, hoe schrijf je dat eigenlijk dacht ik, kan natuurlijk op twee manieren! padje en paadje)

En de sportman die ik ben, kuch kuch, krijg ik van mijn horloge te horen, hersteltijd vertraagd, hersteltijd 44 uur! Geloof dat ik als een ware sportman weer terugkom. XD

Zal snel rust nemen en er nog een biertje op drinken in de hoop dat ik snel herstel! Tot de volgende.