Satelliet ontvanger

Voor m’n reis naar de Noordkaap heb ik een satelliet-ontvanger aangeschaft. Omdat ik niet weet hoe het ontvangst in Zweden en Noorwegen is, voornamelijk in het noorden, heb ik besloten dit apparaat als zekerheid mee te nemen.

Heb een Garmin Inreach mini 2 gekocht. Daarmee kun je alleen tekst berichten versturen als een sms, je locatie live delen, ’t lokale weerbericht opvragen en een SOS bericht mee sturen. De SOS centrale werkt wereldwijd en vraagt, per tekstbericht, wat voor noodgeval het betreft. Dus een sleepdienst omdat je autopech hebt of bijv. een been gebroken en je niet verder kunt met je wandeling in de bushbush.

Nu ik deze week gedwongen thuis zit met een ontstoken knie, heb ik mooi de tijd om dit apparaat eens uit te proberen en directe familie en vrienden het nummer te sturen waarop zij mij tzt kunnen bereiken. Zo heb ik vanavond met hulp van m’n vader wat tekstberichten en de locatie eens kunnen testen.

Blijkt dat het apparaat om de +- 20 minuten verbinding maakt om te kijken of er nieuwe berichten zijn. Het kan dus grofweg een half uur duren voordat ik op de telefoon een melding heb van een nieuw bericht.

Tijdens de reis wil ik de ontvanger voor in de auto een plek geven, aan de stroom, zodat mijn reis online te volgen is. Hij zal dan om een half uur tot een uur een locatie update versturen en online zetten. (link volgt t.z.t. op een speciale pagina)