Tuning

Hij is er klaar voor…. klaar voor het zware werk. Heb de bus afgelopen week naar JTB tuning gebracht voor het uitschakelen van de EGR klep en het laten tunen van de motor. Hierdoor heeft hij nu geen 125 maar 155pk en van 310 naar 400Nm koppel.

In het verleden heb ik gezien wat de EGR aan vervuiling teweeg brengt in het inlaat traject van de motor en dat is zonde. Tevens heeft hij nu een betere verbranding en als het goed is loopt hij zuiniger. Ook het vervangen van een EGR klep kost een aardige duit en deze bespaar ik mij.
Heel toevallig, maar ik was bij de Renault dealer om een nieuw schanier te halen voor de schuifdeur, hoor ik dat ze net een klant melden dat de EGR klep stuk is. Het zou een paar uur duren voordat de reparatie klaar is en ze overleggen met hem hoe nu verder. Blij dat ik hem dus heb uitgeschakeld.

Door het extra koppel hoop ik straks wat makkelijk soepeler de heuvels en bergen te doorkruisen. En in combinatie met de extra pk’s en tuning hoop ik wat zuiniger te reizen. De lange afstanden zullen natuurlijk op de cruise control gaan en is het verbruik minder afhankelijk van mijn zware rechtervoet.

In de loop van de week hoop ik te starten met het strippen van de bus en het vervangen van het schanier van de schuifdeur en dan kan het echte werk beginnen!

De camperbus klaar bij JTB tuning in Koostertille.