Korte update – februari 2021

Zo heb je een paar (korte) berichten achter elkaar en zo is het een paar week stil. Er zijn ondertussen een paar kleine klusjes gedaan en 1 grotere.

De camperbus wil ik graag op m’n oprit hebben staan, daar mag ik hem onbeperkt parkeren, staat hij veilig en aan de stroom. Echter kon ik, doordat de regenpijp van de buurman midden op de oprit stond, niet met de motor langs de bus. En aangezien ik het meeste woon-werk verkeer met de motor doe, was dit toch wel een klein(!) minpuntje.

Gelukkig mocht ik van de buurman de regenpijp verplaatsen! Hierdoor kreeg ik ongeveer 12cm ruimte extra op de oprit, net genoeg om er met de motor langs te kunnen! Het is even passen en meten om de bus netjes strak langs de muur te parkeren, maar dan pas het mooi!

Even geleden heb ik dan ook met behulp van Matthijs en Wieger de regenpijp verplaatst naar achteren. Echter dat ging niet helemaal zoals verwacht! We zijn begonnen om het houtwerk onder de dakgoot los te halen en daar kwamen we de spanten tegen die de vloer en het dak bij elkaar houden. Dikke jongens en om de 60 cm een balk! Na even puzzelen hebben we besloten om een ‘U’ te zagen in iedere balk om daar de nieuwe regenpijp in te plaatsen. Dat heeft even geduurd met nog meer hulp van de buurman! Hij had een mooie reciprozaag te leen om die balken te lijf te gaan. Dus een middagje verder en de regenpijp zat onder de dakgoot, nu alleen nog de oprit open halen om de boel te verlengen/verleggen.

De volgende dag heb ik nog wat koppelstukken gehaald die ik mistte om de aansluiting in de grond op elkaar aan te sluiten. Echter had Wieger de handigheid om een pvc ‘mof’ los te halen waardoor we minder nieuwe onderdelen nodig hadden dan ik gepland had. Weer wat geleerd. Maar na een korte ochtend en middag was ook dit klusje geklaard en staat de regenpijp niet meer in mijn weg!

Nog 1 extratje, de buurman kwam met een vriend van hem in gesprek, wie ook een camper(tje) heeft en gaf aan of ik daar ook gelijk een vuilwater afvoer ging maken voor de camperbus. Niet aan gedacht, maar een uitstekend idee! Dit idee kwam nog voor het bestellen van een paar koppelstukken dus heb ik gelijk een aansluiting gemaakt voor de afvoer van de bus! Helemaal top!

Verder zijn er nog wat kleine klusjes geweest rondom de bus. Zo heb ik nieuwe hoezen besteld voor de schokbrekers (voor), een nieuwe homokeneethoes, zaken voor algemeen onderhoud, olie, ruitenwissers, filters etc. Dus met mooi weer een grote onderhoudsbeurt uitvoeren en hem helemaal in tip top conditie brengen.

Ook is het scharnier van de schuifdeur vervangen, evenals het rubber van de schuifdeur. Hij sluit weer mooi (waterdicht) aan en loopt weer soepel. Verder waren er een paar spanten die af-fabriek gekit waren welke los lieten en deze zijn gefixt.

Om de kleine roestplekjes en stukjes beschadigde lak tot op het metaal in de bus aan te pakken had ik een zandstraal pistool gekocht. Dit is helaas een miskoop geweest. Dit heeft niet gewerkt zoals gedacht. Na de enorme puinzooi van dat straal grit is het niet gebracht wat de planning was. Na wat opruimen heb ik maar mijn best gedaan met een schuurmachine. Binnenkort kan ik dan beginnen om de plekken te spuiten met verf speciaal voor (blank)metaal al dan niet met roest.

Hier was ik al mee gestart maar de eerste spuitbus was mij niet goed gezind, er kwam niet alleen verf uit de spuitmond :-O ! Alles zat er onder! Alles…. die dag was ik er wel flauw van en heb ik de boel opgeruimd om een andere keer met een nieuwe spuitbus opnieuw te beginnen…. word vervolgt.

Komende week(en) ben ik nog even druk met de bijkeuken waar ik de vloer ga ophogen en daarna kan ik mij tijd weer kwijt aan de bus. Dit in de hoop om komende zomer op pad te kunnen en wellicht aan het eind van de zomer alles klaar te hebben!

Erwin

Nieuwe regenpijp en toebehoren
De boel doorzagen
Stoffig klusje
Om en om een balk doorzagen
De boel aansluiten
Eindresultaat!
Strak parkeren