Vloer voorbereiden en lijmen

De vaart zit er in! Afgelopen week een paar kleine klusjes gedaan zoals de roest onder de vloer en stukjes blank metaal schuren en daarna behandelen. Ook heb ik de watertank vast voorbereid. Daar zitten nu alle aansluitingen en de niveaumeter op gemonteerd.

Gisteren heb ik het een en ander nog even klaargemaakt voor het klussen van vandaag. Vandaag heeft mijn schoonvader geholpen met het aanleggen van het water in de bus. Hij haalt komende week de resterende onderdelen op en komt in de loop van de week helpen de rest aanleggen.

Verder hebben we samen de balken op maat gemaakt om de vloer te verhogen. De vloer word 3.4 cm verhoogd zodat ik daar isolatie onder kan plaatsen. 3.4 is niet zo veel als dat er in/op de muur komt, maar anders verlies ik, i.c.m. het plafond, te veel hoogte omdat de bus niet ontzettend hoog is. (in totaal word de vloer, zonder de ribbels, tot de bovenkant 5.2 cm hoog)

Verder heb ik (bijna) alle buizen voor het elektrawerk op maat gemaakt en gemonteerd. (bijna omdat ik niet meer buis had om op maat te maken.)

Tot slot heb ik vanavond alle balken vast gekit met Inotech Powerbond kit. Dit is industriƫle kit wat enorm goed vast komt te zitten, weet ik uit ervaring. Ben niet te zuinig geweest, er zijn 3.5 bussen kit doorheen gegaan. Dat zit zo vast als een huis!

Tot slot heb ik bovenop de balken een paar grindtegels gelegd als gewicht om te zorgen dat ze allemaal recht komen te liggen. Vannacht even laten drogen en als alles mee zit, komt morgen het eerste (dak)raam er in!